Pestilence - Spheres Dodano: 2007-07-30 20:06
tak sobie sprawdzalem czy recka juz istnieje, no i masz... :) zgarniasz co popadnie
szalona popularnosc tematow zwiazanych z tego rodzaju muzyka, sklonila mnie do rozpoczecia jakze zapewne burzliwej dyskusji :D
co do przewagi Spheres nad Testimony of the Ancients, krok jest ogromny. Zawartosc tego krazka to nie cyniczny Focus, hmm... nawet nie blizniak, jednak wizja muzyczna ma cos wspolnego. brzmienie, i charakter kompozycji przypomina to co tworzy obecnie Zero Hour.
No i glos... wokal jest bardzo, ale to bardzo podobny do wczesnych porykiwan Chucka S.
dziekuje za uwage i pozdrawiam wszystkich techno... ee, tzn. electro gotow :twisted:
Dodano: 2007-07-30 23:05
dla mnie absolutnym numerem jeden tego thrash/jazz/deathowego(przebrzmiałego już ładnych pare latek wstecz )stylu jest Atheist a ich dwa pierwsze albumy to absolutne majstersztyki.
Dodano: 2007-07-31 07:09
dla mnie niekwestionowanym krolem jest Cynic, ale Atheist "unquestionable presence" nie jest gorsze :)
.
Dodano: 2007-07-31 09:28
Atheista do Cynica nawet nie próbuje porównywać..... różnice tych dwóch zespołów w podejściu do muzyki, kompozycjach, wreszcie brzmieniu są znaczne. Cynic wypracował coś więcej. bardziej doskonałej i wysublimowanej płyty niż Focus chyba jeszcze nie było i długo nie będzie
Dodano: 2007-07-31 10:01
Atheist, Cynic... a gdzie Sadist? znacie?
co do Atheist zgadzam sie z slatanem, "Piece of Time" i "Elements" to genialne plyty.
Dodano: 2007-07-31 10:26
pewno ze znamy :) a z takich klimatow to polecam Neglected Fields (Łotwa), Martyr (Kanada) czy hiszpanski Unreal Overflows - tak mix Atheist i In Flames.
.
Dodano: 2007-07-31 11:24
do mixow nie mam pozytywnego nastawienia, zwlaszcza In Flames... :? melosyf 8)
dobre rozwiazania stanowia polaczenia muzykow z roznych kapel. przyklad - Spiral Architect :wink:
a jesli chodzi o Sadist to mam na mysli plyty "Above The Light" i "Tribe"
z naciskiem na "Above..."
Dodano: 2007-07-31 12:07
Bartus, wiemy ze Spiral to extraklasa :) to chyba najlesza supegrupa jaka znam :) ale tej technicznej jazdy jest troche. ja ostatnio awangarda - sleepytime gorilla museum, maudlin of the well i unexpect :) swoja droga, kurewsko podoba mi sie ostatni album Martyr :)
.
Dodano: 2007-07-31 12:17
starym zwyczajem na placu boju pozostajemy :D
przeszczepimy topic do niesmiertelnego "czym jest milosc" to moze ktos sie skusi posluchac tych kapel, sciemnimy ze maja fajny bicik i beda na CP w 2008 roku :twisted: :lol:
Dodano: 2007-07-31 21:23
| BarTolmai napisał(a): |
| Atheist, Cynic... a gdzie Sadist? znacie?
co do Atheist zgadzam sie z slatanem, "Piece of Time" i "Elements" to genialne plyty. |
zapomniałeś o ''dwójce'' :wink: aczkolwiek Elements jakoś do mnie nie przemawia. mimo wszystko płyta godna uwagi. tego nie da sie ukryć. a z tym ''fałszywym tematem'' to nie głupi pomysł :D moderatorzy to w większości fani pitu pitu 8) więc po legalu mógłby być problem 8)
Dodano: 2007-07-31 22:05
Portal :?: hmmm... czyżby twór panów z Cynic :?: :roll: 8)
jeśli chodzi o to to jakieś tam demo onegdaj wydali i sie rozpadli
Dodano: 2007-07-31 22:25
qrwa chcialem wlasnie wyciagnac ich recke z zasobow, ale oczywiscie cos sie w postach jebie :?
wiesz, jakies tam demo to to nie jest. 10 kompozycji profesjonalnie zarejestrowanych to kawal dobrej muzy. Wizja podobna do Gordian Knot tyle ze z wokalem zenskim. Godne posluchania, nie to co Aeon Spoke 8)
Dodano: 2007-07-31 22:33
no w przypadku muzyków tego kalibru to faktycznie jakość nagrań nie może być przeciętna 8) nawet jeśli chodzi o demo 8) nie słyszałem aczkolwiek jakoś mi się nie pali żeby te nagrania wygrzebywać :wink:
ostatnio wolę Job For a Cowboy, Immolation czasem Antigame i powiedzmy nowe wydawnictwo Behemotha 8) ale znając życie przyjdzie i czas na retrospekcje :wink:
Dodano: 2007-08-02 07:22
Portal bardzo przyjemny jest :) ciag dalszy wizjonerstwa :)
.
Dodano: 2007-08-02 07:36
i tak robi to bardziej piorunujace wrazenie niz 90% kapel napierdalajacych bemyslnie w instrumenty :twisted:
.
Dodano: 2007-08-03 23:54
jutro(no właściwie to już dzisiaj
sie zapewne przekonam sie z jakim to schizem przyjdzie mi walczyć :twisted: schiz ten zwie sie Circus Maximus. gitarzysta z kapeli mi polecił. ponoć chłopaki niszczą 8)
Dodano: 2007-08-09 07:45
mam to. ot tak prog pod Dream Theater. Zagrane sprawnie, ale bez rewelacji 
.